* 1 dojrzały pomidor lub ~6 pomidorków koktajlowych
* mała biała cebula
* łyżka oliwy
* kawałeczek czerwone papryki
* sól, pieprz cayenne
* świża kolendra 2-3 łyżki
* sok z 1/4 cytryny.
Wszystkie warzywa kroimy w drobną kosteczkę, awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy przyprawy i kolendrę.
Można wymieszać z drobnym przestudzonym makaronem.
* małe awokado
* pół pomidora
* kolendra
* 4 plasterki jalapeño
* sól
* cebula (1 bardzo cienki półplasterek)
* pół pomidora
* kolendra
* 4 plasterki jalapeño
* sól
* cebula (1 bardzo cienki półplasterek)
Gotujemy wodę, awokado kroimy w kostkę, wkładamy do sitka i zanurzamy we wrzątku przez ok, 30 sekund). Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem.
Pomidora przekrajamy, usuwamy wydrążony wodnisty środek i kroimy w drobniutką kostkę, tak samo jak i cebulę. Wszystko razem mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz