Naleśniki z serem
Naleśniki:
* 300 g mąki (ok. 2 szklanek)
* 500 ml mleka lub pół na pół mleko i woda mineralna lekko gazowana
* 3 jajka
* 3-4 łyżki oleju
* sól
Ubijamy mąkę z jajami i mlekiem, dodajemy olej, szczyptę soli. Dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na pół godziny. Naleśniki należy smażyć bez tłuszczu.
Farsz:
* 200g twarogu
* Garść rodzynek
* Cukier waniliowy
* Cynamon
Rodzynki zalewamy wrzątkiem, by zmiękły. Do twarogu dodajemy wystudzone rodzynki, cukier i cynamon do smaku.
Farsz nakładamy na naleśnik, składamy w trójkąty i podsmażamy na maśle.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz