* 2 łyżki serka śmietankowego (29g)
* 85g mąki migdałowej lub lnianej
* sól do smaku
Nagrzać piekarnik do 180st.
Zmieszać mozarellę z serkiem i roztopić w mikrofali przez około 60-90 sekund
Dodać resztę składników i wymieszać szpatułką, jak przestygnie dokończyć rękami.
Rozwałkować ciasto między dwoma papierami do pieczenia.
Wstawić do piekarnika na 10-12 minut. Wyjąć, dodać sos, składniki na górę i włożyć z powrotem do pieca na około 10 minut.
Opcja 2:
SPÓD:.
GÓRA:
- 100g mozarelli
- Sos ok. 150-200g
- Pieczarka
- Papryka
- Cebula
- Oliwka
- Niebieski ser / kozi
- Suszony pomidor
- Etc.
Wymieszać składniki, dodać oregano (suszone). Na blaszce do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia i rozłożyć na nim masę jak najciemniej się da.
Piekarnik rozgrzać do 180 i piec 15 minut na środkowym poziomie.
Po upieczeniu posmarować dowolnym sosem do pizzy. Na wierzchu rozsypać około 100 g sera i dołożyć swoje ulubione dodatki (niekoniecznie z przepisu).
Piec 15 minut na srodkowym-wyższym poziomie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz