Sos:
* 1 żółtko
* 1 ząbek czosnku
* 3 łyżeczki musztardy Dijon
* 3 łyżeczki kaparów
* 2 łyżeczki octu
* 1/2 łyżeczki soli
* Szczypta pieprzu
* 100ml oliwy
* 30g startego parmezanu
* 1 ząbek czosnku
* 3 łyżeczki musztardy Dijon
* 3 łyżeczki kaparów
* 2 łyżeczki octu
* 1/2 łyżeczki soli
* Szczypta pieprzu
* 100ml oliwy
* 30g startego parmezanu
Reszta:
* Filety wege (np. The Vegetarian Butcher)
* Sałata rzymska
* Starty żółty ser
Wszystkie składniki sosu prócz sera miksujemy ze sobą do otrzymania jednolitej, kremowej konsystencji. Dodajemy ser i delikatnie mieszamy szpatułką.
Salatę myjemy i rwiemy na kawałki, filety podsmażamy zgodnie z opakowaniem, wykładamy na sałatę. Polewamy wszystko sosem, posypujemy startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz