Keto spody do pizzy




Opcja 1:


* 1,5 kubka mozarelli (168g)
* 2 łyżki serka śmietankowego (29g)
* 85g mąki migdałowej lub lnianej 
* sól do smaku



Nagrzać piekarnik do 180st. 

Zmieszać mozarellę z serkiem i roztopić w mikrofali przez około 60-90 sekund

Dodać resztę składników i wymieszać szpatułką, jak przestygnie dokończyć rękami. 

Rozwałkować ciasto między dwoma papierami do pieczenia. 

Wstawić do piekarnika na 10-12 minut. Wyjąć, dodać sos, składniki na górę i włożyć z powrotem do pieca na około 10 minut. 


Opcja 2:

SPÓD:. 

  • 2 miarki (szklanka 250ml) kalafiora
  • 2 miarki será mozarella
  • 2 jajka 
  • Oregano suszone

GÓRA:

  • 100g mozarelli
  • Sos ok. 150-200g
  • Pieczarka
  • Papryka
  • Cebula
  • Oliwka
  • Niebieski ser / kozi
  • Suszony pomidor
  • Etc. 



Wymieszać składniki, dodać oregano (suszone). Na blaszce do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia i rozłożyć na nim masę jak najciemniej się da. 

Piekarnik rozgrzać do 180 i piec 15 minut na środkowym poziomie. 

Po upieczeniu posmarować dowolnym sosem do pizzy. Na wierzchu rozsypać około 100 g sera i dołożyć swoje ulubione dodatki (niekoniecznie z przepisu).


Piec 15 minut na srodkowym-wyższym poziomie. 

Brak komentarzy: