Pizza z patelni (Keto)

 

Ciasto:

* 1 jajko
* 2 łyżki mąki migdałowej
* 6-7 łyżek tartego parmezanu 



Reszta składników:

* sos pomidorowy
* ser tarty
* warzywa wg uznania
* oliwa z oliwek


Jajo i mąkę migdałową dokładnie mieszkamy ze sobą, na samym końcu dodajemy parmezan i mieszamy ze sobą do powstaia gładkiej, zwartej masy - jeżeli jest zbyt lepka, dodać więcej parmezanu.

Zimną patelnie smarujemy delikatnie oliwą, wykładamy na nią ciasto formując równomierny placek. 

Smażymy na nº5 kuchenki pod przykryciem przez ok 7-10 minut - do momentu, gdy górna część stanie się sucha, a sama masa da się łatwo odkleić od patelni. 

Odwracamy masę i zmniejszamy kuchenkę na nº3.

Na masę nakładamy sos, ser i warzywa, przykrywamy i zostawiamy na ok. 5 minut, po tym czasie, podnosimy kuchenkę na nº6 i smażymy jeszcze chwilę (ser musi być całkowicie stopiony).

Brak komentarzy: