- 2 jajka
- Łyżka startego pecorino
- Oliwa, ok 2 łyżeczek
- Sól
DODATKI
- Awokado, ok. 50g
- Pomidorki cherry, ok. 70g / 7 sztuk
- Feta, 50g
- Roszponka z rukolą
- Sól, mix przypraw do sałatek
Białko ubijamy na sztywno, dodajemy ser i żółtko i delikatnie mieszamy. Na patelni dodajemy łyżeczkę oliwy, wylewamy masę i smażymy pod przykryciem na lekkim ogniu (6/10). Jak się zarumieni, zdejmujemy, smarujemy patelnię drugą łyżeczką tłuszczu i zarumieniamy drugą stronę omleta.
Przenosimy omleta na talerz, wykładamy zieleninę, pomidorki przekrojone na pół, plasterki awokado i fetę. Posypujemy ulubionymi przyprawami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz