Puszysty omlet z awokado, fetą i pomidorkami koktajlowymi

OMLET
  • 2 jajka
  • Łyżka startego pecorino
  • Oliwa, ok 2 łyżeczek
  • Sól 
DODATKI
  • Awokado, ok. 50g
  • Pomidorki cherry, ok. 70g / 7 sztuk
  • Feta, 50g
  • Roszponka z rukolą
  • Sól, mix przypraw do sałatek

Białko ubijamy na sztywno, dodajemy ser i żółtko i delikatnie mieszamy. Na patelni dodajemy łyżeczkę oliwy, wylewamy masę i smażymy pod przykryciem na lekkim ogniu (6/10). Jak się zarumieni, zdejmujemy, smarujemy patelnię drugą łyżeczką tłuszczu i zarumieniamy drugą stronę omleta.

Przenosimy omleta na talerz, wykładamy zieleninę, pomidorki przekrojone na pół, plasterki awokado i fetę. Posypujemy ulubionymi przyprawami. 

Brak komentarzy: