ZAPIEKANE WARZYWA POD SEREM (AIRFRYIER)

 WARZYWA - ok garść każdego

  • Cukinia
  • Cebula
  • Papryka
  • Brokuł
  • Kalafior
  • Pomidorki koktajlowe
  • Pieczarki
RESZTA SKŁADNIKÓW
  • oliwa
  • masło
  • zioła prowansalskie
  • mielony czosnek
  • oliwa
  • sól
  • ser, najlepiej raclette, ale nada się prawie każdy "ciągnący" (emmentaler, mozarella etc)

Kroimy warzywa w kostkę, pomidorki na połówki i kalafiora w małe różyczki. Wrzucamy do miski, zalewamy oliwą i przyprawami, tak, żeby wszystkie przyprawy dobrze się rozłożyły na warzywach. 


W naczyniu, którym będziemy zapiekać (najlepiej nadaje się glinianka do tapas), dodajemy na spód trochę masła i rozmarowujemy. 
Wykładamy warzywa i wkładamy do airfryiera (w sumie na 8 minut, w połowie czasu dodajemy ser)

AIR FRYIER: 
Preheat, 160ºC / AIR / 4 minut

Wyciągamy warzywa, posypujemy serem i wkładamy na kolejne 4 minuty 

Brak komentarzy: