- Cukinia
- Cebula
- Papryka
- Brokuł
- Kalafior
- Pomidorki koktajlowe
- Pieczarki
RESZTA SKŁADNIKÓW
- oliwa
- masło
- zioła prowansalskie
- mielony czosnek
- oliwa
- sól
- ser, najlepiej raclette, ale nada się prawie każdy "ciągnący" (emmentaler, mozarella etc)
Kroimy warzywa w kostkę, pomidorki na połówki i kalafiora w małe różyczki. Wrzucamy do miski, zalewamy oliwą i przyprawami, tak, żeby wszystkie przyprawy dobrze się rozłożyły na warzywach.
W naczyniu, którym będziemy zapiekać (najlepiej nadaje się glinianka do tapas), dodajemy na spód trochę masła i rozmarowujemy.
Wykładamy warzywa i wkładamy do airfryiera (w sumie na 8 minut, w połowie czasu dodajemy ser)
AIR FRYIER:
Preheat, 160ºC / AIR / 4 minut
Wyciągamy warzywa, posypujemy serem i wkładamy na kolejne 4 minuty


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz