Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą


* 500g świeżego szpinaku
* 150g fety
* 100g białego sera
* 3 ząbki czosnku
* 6 naleśników (po 2 na porcję)
* sól, pieprz

SOS
* 100ml śmietany
* 60ml mleka
* sól

Szpinak smażymy przez parę minut, aż zmięknie. Wyjmujemy na deskę i kroimy na drobne kawałki. Z powrotem wrzucamy go na patelnię, dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy razem chwilkę. W misce mieszamy fetę z serem, dodajemy szpinak. Mieszamy, przyprawiamy do smaku. Smarujemy brytfankę masłem. Na każdy naleśnik kładziemy masę szpinakową i zwijamy w rulonik. Rozkładamy w brytfance jeden przy drugim (nie za luźno). Polewamy sosem, posypujemy delikatnie startym serem. Zapiekamy przez około 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Brak komentarzy: