Quesadilla


*2 pszenne tortille (te były akurat z przyprawami)
*125g utartego sera np mieszanki cheddara i innego sera
*1/2 małej puszki czerwonej fasoli
*1/2 marynowanej papryczki chilli pokrojonej w kosteczkę
*1 garść pokrojonych oliwek zielonych i czarnych
*1 łyżka pokruszonego sera z niebieską pleśnią np Lazura

Na jednym placku rozsypać równomiernie połowę utartego sera, rozłożyć wszystkie dodatki na końcu rozsypać ser pleśniowy i pozostałą część utartego sera, przykryć drugą tortillą. Patelnię grillową dobrze rozgrzać, zmniejszyć ogień, przełożyć na patelnię tortillę i dobrze docisnąć np ciężkim talerzem. Piec tortillę 3-5 minut aż zacznie lekko brązowieć, obrócić na drugą stronę, piec jeszcze 3 minuty aż będzie chrupiąca. Quesadilla dobrze smakuje zarówno sama jak i podana z gęstą kwaśną śmietaną lub np. z sosem guacamole.

Brak komentarzy: