BAZA
- Opakowanie szparag
- Mozarella w kulkach (opakowanie)
- Pomidorki koktajlowe (ok. 200g)
- Ciecierzyca 100g
- Koperek (świeży), ok. 2 łyżek
- Prażony słonecznik, 2-3 łyżki
- Opcjonalnie: jajka przepiórcze 5,6 sztuk
- Masło, łyżeczka
SOS - wszystkie składniki dobrze wymieszać
- Sok z 1/2 cytryny
- 40g oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka musztardy Dijon
- opcjonlanie: 1/2 łyżeczki miodu
Kroimy szparagi na kawałki ok 2-3cm, smażymy na maśle, przekładamy do miski do ostudzenia. Na pozostałości masła podsmażamy nasiona słonecznika.
Pomidorki, mozarellę i jajka przekrajamy na połówki, dodajemy resztę składników i polewamy sosem - niekoniecznie będzie nam potrzebny cały, dolewać powoli wg uznania.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz